Ayfer Yavi ve Raife Polat'ın uzun yıllara dayanan çalışması "Anadolu'nun Tadı Tuzu: Kardeş Mutfaklar", göç teorisyenlerinin 21. yüzyılı ilan ettiği Göç Çağı'na mutfaktan bakıyor. 100'den fazla tarifin anılarla birlikte biraraya geldiği bu kitap hem bir tarif hem de bir 'anı' kitabı olma özelliğini taşıyor. Açık Dergi'de, kitabı Ayfer Yavi ve Raife Polat'la stdüyoda değerlendirdik.
Kitaptan bir alıntı:
"Gelen halklar hem yerleştiği coğrafyanın ona verdiği ürünleri kullanmış hem de kendi mutfağını, pişirme tekniklerini, deneyimlerini o yöreye adapte etmesini bilmiştir. Bu demografik oluşum, Türkiye'nin ekonomik, toplumsal ve kültürel yapısında ortaya çıkan boşluğun doldurulmasında etkili olmuştur."